Goede Energie & Bloedsuikerspiegel

Voedingsvezels geven een “vol” gevoel en zorgen ervoor dat glucose gelijkmatig in het bloed komt, oftewel een gelijkmatige suikerspiegel. Vezels zijn daarnaast ook goed voor de bloeddruk, cholesterol en niet te vergeten de stoelgang.
Blye Fruit bevat deze belangrijke vezels, naast een afgemeten hoeveelheid koolhydraten (onder 100 kcal). De vezels van het fruit zorgen ervoor dat, naast het feit dat je goed moet kauwen, je ook snel een verzadigd gevoel krijgt en energie langzaam wordt afgegeven.

Energie

Het lichaam heeft voedingsstoffen en water nodig om goed te functioneren en het lichaam voldoende energie te geven. Daarbij is regelmatig bewegen en gezond eten de basis voor een gezond gewicht.

Evenwichtige suikerspiegel

De meeste energie komt uit koolhydraten, deze worden omgezet in glucose (suiker) wat in de darmen wordt opgenomen in het bloed. De hoeveelheid opgeloste glucose in het bloed wordt bloedsuikerspiegel genoemd.
Het is belangrijk om een zo stabiel mogelijke suikerspiegel te hebben: geen extreme pieken waardoor je een opgeblazen gevoel krijgt en snel weer gaat “ snaaien ” of omlaag waardoor je je moe en sloom voelt. Dit is o.a. te bereiken door regelmatig te eten; 3 hoofdmaaltijden en 3 tot 4 tussendoortjes (zie ook de website van het Voedingscentrum).

Daarnaast heeft een stabiele bloedsuikerspiegel nog meer voordelen:
• Geen extreme trek of de zogenaamde “4 uur dip” (het snaai-moment)
• Voorkomt dat het lichaam teveel aan glucose (suiker) opslaat in vet
• Voorkomt hongergevoel
• Beter concentratievermogen
• Juiste balans van inname koolhydraten, eiwitten en vetten

Grafiek over bloedsuikerspiegel, vetverbranding en vetvorming
disclaimer